Terveellinen koiranruokinta Dagsmark koiran täysravinnolla

Koira on luonnostaan lihansyöjä, mutta ihmisasutusten liepeillä eläminen ja ihmisten jätteiden hyödyntäminen ravinnoksi on muokannut koiran ruoansulatusta. Koira pystyy varsin hyvin hyödyntämään eläinperäisen ravinnon lisäksi myös kasviperäisen ravinnon. Kasviperäisen ravinnon hyödynnettävyydessä on kuitenkin merkitystä sillä, missä muodossa kasviperäinen raaka-aine on.
 

Koira tarvitsee ravinnossaan rasvaa, proteiineja, hiilihydraatteja, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita. Päivittäinen tarve koostuu noin 70 eri ravintoaineesta.

Ruoat, mitkä sisältävät kaikki koiran päivittäin tarvitsemat ravintoaineet, kutsutaan täysravinnoiksi. Täysravinto soveltuu siis koiran päivittäiseksi ruoaksi sellaisenaan. Mikäli ruoka ei sisällä kaikkia päivittäin tarvittavia ravintoaineita kutsutaan sitä täydennysravinnoksi. Täydennysravinto ei sovellu päivittäiseksi ruoaksi sellaisenaan vaan esimerkiksi annettavaksi täysravinnon ohella.

Dagsmark HÄME ja Dagsmark SAVO ovat molemmat täysravintoja. Voit siis huoletta tarjota koirallesi Dagsmark Häme ja Dagsmark Savo kuivaruokaa päivittäisenä ravintona ja koirasi saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet oikeassa määrin ja oikeassa suhteessa.

Koiralla tulee aina olla raikasta vettä tarjolla!

Dagsmark on suomalaista lähiruokaa koirille