Dagsmark Petfood

Vad är Dagsmark?

Sommaren 2016 var vi som grundade Dagsmark bekymrade söver att vi inte kunde mata våra hundar som vi matar oss själva, alltså med god inhemsk mat. Vi undrade över varför finländska hundar måste äta torrfoder som släpats hit från utlandet, trots att vi själva producerar bra mat för oss människor. Därför grundade vi ett företag som tillverkar torrfoder åt hundar, Dagsmark Petfood.

Dagsmark Petfoods affärsidé är enkel. Dagsmark producerar högkvalitativ, näringsrik hundmat av finska råvaror som tillverkats på ett hållbart sätt. För oss har det från början varit en självklarhet att vi stolt och öppet ska kunna prata om vår reseptik och vår produktion. Vi vill genom att visa exempel få till stånd en ändring i nuvarande praxis, som säger att att det inte finns något tvång att redogöra för ursprungslandet för husdjursfoder.

Förbundet för Finländskt Arbete har gett vårt företag tillstånd att använda Nyckelflaggan. För oss är Nyckelflaggan ett märke på kvalitet och bekräftat ursprung. Ursprungslandet för Dagsmarks mat är alltså alltid Finland, vilket verifieras på varje förpackning. Vi är även den enda inhemska tillverkaren av hundtorrfoder, vars hela process övervakas av Evira, alltså livsmedelssäkerhetsverket.

Vi vill vara ett företag som ägs, älskas och används av finländare. Vi vill vara en del av din och din hunds vardag och erbjuda en god start till ett lyckligt hundliv.

Dagsmark grupp

Laura Strömberg

VD

Tony Norrgård

fabrikschef

Katja Honkasalo

produktions­chef

Jonna Mattila

marknads­föringschef

Jasmin Pyykkö

marknads­förings­kordinator

Dagsmark är finsk närproducerad mat för hundar